Tanken in Nederland

Uw werkgever kan uw Shuttel kaart uitrusten met de Travelcard service. Hiermee kunt u overal in Nederland tanken. Dus ook bij de voordelige tankstations van de snelweg af en bij de onbemande tankstations. Dat werkt niet alleen kostenbesparend, maar is ook nog eens gemakkelijker.

Om te tanken gebruikt u uw Shuttel kaart als een betaalpas bij het tankstation. Bij het aanvragen van uw Shuttel kaart heeft u zelf uw pincode gekozen. De transacties komen automatisch in uw Shuttel portal.

Uw werkgever bepaalt of u met uw Shuttel kaart mag tanken.

Pincode vergeten?

Tijdens uw registratie heeft u uw viercijferige pincode gekozen. Als u uw pincode bent vergeten kunt u contact opnemen met de klantenservice. Indien u 3x de verkeerde pincode heeft gebruikt wordt uw Shuttel kaart tijdelijk geblokkeerd voor tanken. Na 24 uur kunt u met de juiste pincode weer betalingen doen.

Magneetstrip lezen lukt niet?

Sommige gebruikers ervaren problemen bij het swipen van de Shuttel kaart wanneer het pinautomaat geschikt is voor contactloos betalen. In dit geval hebben tankstation medewerkers werkinstructies om u te helpen. Zij kunnen bijvoorbeeld de kaart scannen op de kassaterminal, of via de kassa het contactloos pinnen tijdelijk uitschakelen. Deze instructies hebben zij voor alle mobiliteitskaarten.

Brandstofdeclaratie

Indien u uw Shuttel kaart niet heeft kunnen gebruiken kunt u eenvoudig uw declaratie indienen via de website van Travelcard. Om in te loggen heeft u twee codes nodig:

1. TravelCard nummer
  2. Uniek Travelcard ID

Indien u in het bezit bent van een DKV-pas kunt u deze gegevens op uw DKV-pas vinden (TravelCard NR en Licenseplate). Heeft u geen DKV-pas? Neemt u in dat geval contact op met de klantenservice om uw codes op te vragen.

Als u uw codes heeft kunt u de declaratie indienen:

1. Ga naar Travelcard.nl
  2. Kies voor inloggen
  3. Kies het linker inlogscherm > Pashouders
  4. Vul bij ‘Pasnummer’ uw TravelCard nummer in
  5. Vul bij ‘Kenteken’ uw unieke TravelCard ID in
  6. Kies vervolgens voor tabblad Declareren en daarin de optie Nieuwe Declaratie
  7. Volg verder de instructies op het scherm

Na verwerking van uw declaratie wordt het bedrag op uw bankrekening bijgeschreven. De transactie wordt ook verwerkt in uw Shuttel portal.