Greenwheels

Activeren Greenwheels

Om gebruik te kunnen maken van Greenwheels dient u de service eerst te activeren.

• Ga naar mijn.shuttelportal.nl en klik op 'Mobiliteitskaart'.
  • Klik op 'Bekijken' om de details van uw kaart te bekijken.
  • Ga naar het tabje 'Greenwheels'. Hier vindt u de link en instructies om Greenwheels te activeren. Let op: het openen van de activatielink kan een tijdje duren.
  • Vanuit Greenwheels ontvangt u (na ongeveer een uur) een bevestiging van de activatie. U kunt vanaf dan gebruik maken van uw Greenwheels account. Mogelijk is uw Greenwheels account nog niet direct actief, dit duurt maximaal 1 uur na het ontvangen van de bevestiging vanuit Greenwheels. (Na het activeren van Greenwheels in uw Shuttelportal kan het daardoor 2 uur duren voordat u een auto kunt reserveren in uw Greenwheels account).

Een Greenwheels auto reserveren
Op www.greenwheels.nl of met de Greenwheels app kunt u een auto reserveren.

• Kies op de kaart een auto, selecteer het tijdstip waarop u de auto nodig heeft en
    druk op “Reserveer nu”.
  • Log in met uw zakelijk e-mailadres en wachtwoord.
  • Indien gewenst kunt u nu een notitie en bestemming aan de reservering toevoegen. Ook bevestigt u nu de reservering.

Een Greenwheels auto gebruiken

• Open de auto door uw Shuttel kaart tegen de kaartlezer op de voorruit te houden of
    maak gebruik van de Greenwheels app of mobiele website.
  • Pak de boordcomputer uit het dashboardkastje en voer uw viercijferige pincode in.
  • Pak de automap uit het dashboardkastje. Hierin staan de al bij Greenwheels
    bekende schades. Loop een rondje om de auto en controleer deze. Heeft u een
    nieuwe schade? Of is de auto niet schoon? Geef dit dan door aan Greenwheels op
    088 2100100.
  • Beantwoord de vragen die op de boordcomputer verschijnen. Pak de sleutel
    onderuit de boordcomputer. U kunt de auto nu starten en wegrijden.

Tanken

• Pak wanneer u de motor heeft uitgezet de boordcomputer en haal de tankpas eruit.
  • Op het display verschijnt de pincode van de tankpas.
  • Onthoud deze samen met de kilometerstand (deze moet u invoeren bij het afrekenen).
  • Open de tankdop met de contactsleutel en start het tanken.
  • Reken af met de Greenwheels tankpas en volg de instructies op de
    terminal. Antwoord bij de vraag of de auto vervangend vervoer is met “nee”.
  • Stop de tankpas altijd terug in de boordcomputer.

Uw rit beëindigen

Bij een tussenstop sluit u de auto gewoon af met de sleutel. Als u terug bent op
het uitgiftepunt, steekt u de sleutel weer terug in de boordcomputer. Sluit de auto
vervolgens af door uw Shuttel kaart tegen de kaartlezer op de voorruit te houden of
sluit de auto af met de Greenwheels app of mobiele website.